MALOMKERT Hotel, Étterem és Rendezvényközpont

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Ajándékutalvány nyerhetőPályázatot hirdetünk mind a fürdő, mind a gyermekvasút elnevezésére. Az ötleteket, elnevezéseket a malomkert@borzsonyhotel.hu e-mail címre várjuk 2021.12.06-ig. A legjobb ötletek jutalma 10.000 Ft-os Malomkert vásárlási utalvány.
Tájékoztatás a projektekről:

Tisztelt Vendégeink!

A nagy érdeklődésre való tekintettel néhány sorban szeretném leírni a Malomkert Hotelhez kapcsolódó beruházások, fejlesztések és pályázatok aktuális állapotát. A beruházások komplex egységet alkotnak, melyek ha elkészülnek – egymást erősítve várhatóan településünket nemcsak tavasztól őszig, hanem a téli időszakban is vonzó turisztikai célponttá teszik.

1. Területünkön gyermekvasút épül mely a Malomkert melletti játszótér mögötti állomásról indul. A nyomvonala megkerüli az étterem és a szálloda épületét, majd a „Balla-ház” (Völgy utca 6.) előtt elhaladva, ráfordulva a „Kis-köz”-re, megkerüli az épülő fürdő és strand területét. Ezt követően a Völgy utca 2 szám alatti épület előtt és mellett elhaladva a Völgy utca 4. szám alatti telken visszafordul az állomás felé. A kisvonat nyomvonala 18,6cm, 10-12 fő szállítására alkalmas. Hasonlóval a Gyadai tanösvényen találkozhatunk, ott „Hangya-vasút” a neve. A prototípust Budapesten a vasúttörténeti parkban gyártották. A gyermekvonat akkumulátoros meghajtású és egy 50 cm széles „betonjárdán” halad. Ezzel a beruházással párhuzamosan, a „Kis-köz” új szilárd burkolatot kap, így télen-nyáron sármentesen lehet itt a továbbiakban gyalogosan közlekedni. Sokan kérdezték, ezért fontosnak tartom leírni, az átjárás folyamatosan megmarad a beruházások ideje alatt és azt követően is. Az építkezés során keletkező zajért és kellemetlenségekért a lakosság szíves türelmét kérjük. Ennek a projektnek a tervezett befejezési ideje 2022. május hónap.

2. Korábban már megírtuk,hogy lassan a célegyenesbe fordul a fürdő beruházás is. A már álló épületben élménymedence, gyerekmedence, két jakuzzi, sodrófolyosó finn- és infraszauna, sószoba, gőzkabin és tepidárium is lesz. A létesítmény alaksorában kétpályás bowling pálya gazdagítja a nagybörzsönyi vendégek és a helyiek kikapcsolódási, szórakozási lehetőségeit. A beruházás a Völgy utca 2. szám alatti területen valósul meg. A fürdő mellett még álló melléképület hamarosan elbontásra fog kerülni, ennek helyén lesz a fürdő bejárata, mely a „Kis-köz”-ön keresztül közelíthető meg. Először valószínűleg a beltéri fürdő rész készül el, várhatóan 2023 tavaszán.

3. A folyamatosan növekvő autós forgalom és a parkolási igény kielégítésére egy új parkolót hozunk létre a Hunyadi tér 25/b szám alatti üres telken (a volt „Kolczer ház” melletti üres terület). Ez a beruházás is várhatóan 2023 év során készül el.

4. A fürdő –külső, nyári - területe a Völgy utca 2 és a Völgy utca 4 szám alatti ingatlan, utcafronti, elülső része. Itt egy nagyobb méretű kültéri medence, egy gyermekmedence és egy vizes játszótér kerül kialakításra. Ez a rész várhatóan csak a nyári strandszezonban üzemel majd, kielégítve a megnövekedett nyári keresletet.

5. A Völgy utca 4. számú telken lévő melléképület felújítására pályázatott adtunk be –Terveink szerint az épület új funkciót kap : egy része melegedő, egy része pedig a korcsolyapálya kiszolgáló egysége lesz. A mögötte álló területen egy kb. 240 m2-es külső világítással is rendelkező műjégpálya megépítését tervezzük. A korcsolyapálya télen, várhatóan novembertől március elejéig tart nyitva. Amennyiben a pályázat nyer, ennek megvalósítása terveink szerint 2-3 éves időtávon belül várható. A pályázat rész egy jégsimító (rolba) gép is.

6. Az építkezési blokk végén felújításra kerül a „Balla”-ház (Völgy utca 6), melyet eredeti állapotában kívánjuk megőrizni. Az épületben két apartman kerül kialakításra.

» Ajánlatok » PÁLYÁZATI FELHÍVÁS
MALOMKERT ÉTTEREM ÉS HOTEL
2634 Nagybörzsöny, Hunyadi tér 18.
Asztalfoglalás, ételrendelés: +36 70 315 0886 • Egyéni foglalások: +36 20 420 4112 • Csoportos foglalások: +36 20 424 6338
Altáró KFT. (adószám: 14534171-2-13)