MALOMKERT Hotel, Étterem és Rendezvényközpont

A település

Itt
minden kerékvetőnek, ajtófélfának, kilincsnek egyedi, izgalmas története van. Csodálja meg a templomokat, a tájházat és a vízimalmot, robogjon egy kört az erdei kisvasúttal vagy mássza meg a Csóványost és pillantson le a kilátóról, garantáltan nem fog csalódni!

Nagybörzsöny, ez a Börzsöny-hegység nyugati lankáin elterülő, műemlékekben gazdag település méltán lopja be magát a kirándulók szívébe. Az alig 800 lakosú piciny zsákfaluban annyi érdekességre és látnivalóra bukkan a nyitott szemű túrázó, mint amennyi egy tucat környékbeli faluban összesen nem lelhető fel.

Nagybörzsöny, ez a Börzsöny-hegység nyugati lankáin elterülő, műemlékekben gazdag település méltán lopja be magát a kirándulók szívébe. Sokan nem is gondolják, hogy ebben a Budapesttől 90 km-re található, alig 800 lakosú piciny zsákfaluban annyi érdekességre és látnivalóra bukkan a nyitott szemű túrázó, mint amennyi egy tucat környékbeli faluban összesen nem lelhető fel. A falu legfőbb idegenforgalmi látványossága a Szent-István templom, és a sok egyéb műemlék, de kérdezzük csak meg a helyieket! Itt minden kerékvetőnek, ajtófélfának, kilincsnek egyedi, izgalmas története van. Amennyiben már az összes történetet meghallgattuk, megcsodáltuk a templomokat, tájházat és a vízimalmot, robogjunk hát az erdei kisvasúttal egy kört, vagy másszuk meg a Csóványost és pillantsunk le a kilátóról, garantáltan nem fogunk csalódni. A kirándulásból hazatérve pedig biztosan jólesik majd megkóstolni a házi füstölt sonkát, helyben készült sajtot, kemencében sült börzsönyi lepényt, valamint a helyi gyümölcsökből készült ízletes lekvárokat.

» Látnivaló » Nagybörzsöny » A település
MALOMKERT ÉTTEREM ÉS HOTEL
2634 Nagybörzsöny, Hunyadi tér 18.
Asztalfoglalás, ételrendelés: +36 70 315 0886 • Egyéni foglalások: +36 20 420 4112 • Csoportos foglalások: +36 20 424 6338
Altáró KFT. (adószám: 14534171-2-13)